×

Pentru o experiență mai bună îți recomandăm să folosești aplicația TPARK.

Politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate  - TPARK

Protecția datelor este un aspect deosebit de important pentru noi. Utilizarea serviciilor noastre este posibilă doar cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Dacă prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară și nu există o bază legală sau contractuală pentru o astfel de prelucrare, obținem consimțământul persoanei vizate.

Prelucrarea datelor cu caracter personal, cum ar fi nume, prenume, adresa, adresa de e-mail, CNP, adresa IP, locația, numărul de înmatriculare, datele cardului bancar sau numărul de telefon al persoane vizate, trebuie să se desfășoare în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și în conformitate cu protecția datelor specifice fiecărei țări. Prin intermediul acestei politici de confidențialitate a datelor, dorim să vă informăm cu privire la natura, scopul și temeiul prelucrării datelor cu caracter personal și a drepturilor pe care le aveți.

În vederea conformării cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), am implementat numeroase măsuri tehnice și organizaționale menite să asigure cea mai completă protecție a datelor personale prelucrate prin intermediul portalului. Cu toate acestea, transferul de date prin Internet pot, în principiu, să aibă lacune de securitate, așadar protecția absolută nu poate fi garantată.

1. Definiții

Politica noastră privind protecția datelor folosește termenii utilizați de legiuitorul european pentru adoptarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR). Dorim ca Politica noastră privind protecția datelor să fie lizibilă și ușoară de înțeles pentru toată lumea. În vederea atingerii acestui obiectiv, vă explicăm mai întâi terminologia utilizată.

În prezenta politică privind protecția datelor, folosim, între altele, următoarele expresii:

a) Date personale  

Datele personale înseamnă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoana vizată"). O persoană fizică identificabilă este una care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un identificator cum ar fi un nume, un număr de identificare, date despre locație, un identificator online sau unul sau mai mulți factori specifici fizici, fiziologici, genetici, mentali, economici, culturali sau sociali al acelei persoane fizice.

b) Persoana vizată  

Persoana vizată este orice persoană fizică identificată sau identificabilă, ale cărei date cu caracter personal sunt prelucrate de către operator (data controller) sau persoană împuternicită (data processor).

c) Prelucrarea  

Prelucrarea este orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează cu date personale sau cu seturi de date cu caracter personal, indiferent dacă sunt sau nu prin mijloace automate, precum colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, recuperarea, consultarea, divulgarea prin transmitere, diseminare sau punerea la dispoziție în alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

d) Restricționarea prelucrării  

Restricționarea prelucrării este selectarea datelor cu caracter personal stocate, în scopul limitării procesării viitoare.

e) Profilarea

Profilarea înseamnă orice formă de prelucrare automată a datelor cu caracter personal care constă în utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoană fizică, în special pentru a analiza sau anticipa aspecte privind performanța persoanei fizice la locul de muncă, situația economică, sănătatea, preferințele personale, interese, comportament, locație sau deplasări.

f.)  Pseudonimizare  

Pseudonimizarea este prelucrarea datelor cu caracter personal astfel încât datele personale nu mai pot fi atribuite unui anumit subiect de date fără utilizarea unor informații suplimentare, cu condiția ca aceste informații suplimentare să fie păstrate separat și să facă obiectul unor măsuri tehnice și organizatorice care să asigure că datele cu caracter personal nu pot fi atribuite unei persoane fizice identificate sau identificabile.

g) Operator sau controlor responsabil de prelucrare  

Operatorul sau controlorul responsabil de prelucrare este persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singură sau împreună cu alții, determină scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; în cazul în care scopurile și mijloacele unei asemenea prelucrări sunt stabilite de legislația Uniunii sau de statul membru, operatorul sau criteriile specifice de numire a acestuia pot fi prevăzute de legislația Uniunii sau de statul membru.

h) Persoana împuternicită - Procesatorul  

Persoana împuternicită - Procesatorul este o persoană fizică sau juridică, o autoritate publică, o agenție sau un alt organism care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului.

i) Utilizatorul

Utilizatorul este o persoană fizică sau juridică, o autoritate publică, o agenție sau un alt organism, căruia i se dezvăluie datele cu caracter personal, indiferent dacă este vorba despre un terț sau nu. Cu toate acestea, autoritățile publice care pot primi date cu caracter personal în cadrul unei anchete, în conformitate cu legislația Uniunii sau a statelor membre nu sunt considerate Utilizatori; prelucrarea acestor date de către autoritățile publice respective trebuie să fie în conformitate cu normele aplicabile privind protecția datelor în conformitate cu scopurile procesării.

j) Terțe persoane

Poate avea calitatea de terță persoană, o persoană fizică sau juridică, o autoritate publică, o agenție sau un organism, altul decât persoana vizată, operatorul, persoana împuternicită, care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei împuternicite, este autorizată să proceseze date cu caracter personal.

k) Consimțământ

Consimțământul persoanei vizate este orice indicație specifică, informată și lipsită de ambiguitate a dorințelor persoanei vizate prin care acesta, printr-o declarație sau printr-o acțiune clară afirmativă, acceptă prelucrarea datelor cu caracter personal care îi privesc .

2. Principiile care guvernează politica noastră de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt:

3. Numele și adresa operatorului, în sensul Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR):  

PICONET SRL: Str. Gheorghe Doja, nr. 11, Timisoara, jud. Timis;

Email: contact@tpark.ro

Data Protection Officer (DPO): MOLNAR ANDREI

Adresa: Timisoara, Str. Gheorghe Doja, nr. 11, Timisoara, Jud. Timis

Telefon: 0743630529

E-mail: contact@tpark.ro

4. Date prelucrate

Tip de date

Scopul prelucrării

Temeiul prelucrării

Datele se transmit către

Scopul transmiterii

Durata prelucrării

Nume, prenume, Utilizator

Ofertare, contractare, emitere facturi

Contract, legislatie fiscala

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislatie

Adresă Utilizator

Ofertare, contractare, emitere facturi

Contract, legislatie fiscala

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislatie

CNP / CUI Utilizator

Ofertare, contractare, emitere facturi

Contract, legislatie fiscala

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislatie

Număr telefon, adresă email Utilizator

Ofertare, contractare, emitere facturi

Contract

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislație

Număr înmatriculare

Autovehicul Utilizator

Asocierea platii tarifelor cu autovehicul, Ofertare, contractare, emitere facturi asigurare de răspundere civilă

Contract, legislatie

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislație

Date card bancar

Utilizator

Efectuare plata

Contract

Procesatorii de plăți:

- PayU

Efectuare plata

Durata contractuala

Serie șasiu, an fabricație, marca, capacitate cilindrică, model autoturism

Ofertare, contractare, emitere facturi - asigurare de răspundere civilă

Contract, legislatie

Asiguratori*

Doar la încheirea contractelor de asigurare de răspundere civilă

Ofertare, contractare, emitere factura asigurare

Durata contractuala, legislatie

Locație: oraș, zonă, ora, minutul și secunda plății și expirarea plății

Efectuarea plății tarifelor de parcare

Contract

-

-

Durata contractuală

PICONET   SRL  nu transmite date cu caracter personal niciunei persoane fizice sau juridice, din UE sau din afara UE, fără un temei legal, contractual, sau fără consimțământul prealabil al persoanei vizate.

PICONET   SRL stochează datele cu caracter personal numai pe servere și/sau prin servicii cloud aflate în România sau pe teritoriul Uniunii Europene.

5. Siguranta tranzactiilor

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul aplicațiilor sau website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.


Firewall
Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.


Confidentialitatea tranzactiilor

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator/abonat sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.


Solutii de plata securizate

Produsele/serviciile sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de EuPlatesc.ro. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

6.   Înregistrarea

Persoana vizată are posibilitatea de a se înregistra în aplicația noastră cu indicația datelor cu caracter personal. Datele cu caracter personal introduse de persoana vizată sunt colectate și stocate exclusiv pentru scopurile pentru care au fost colectate.  Prin înregistrare, se stochează și adresa IP-atribuită de furnizorul de servicii Internet (ISP) și folosită de utilizator, data și ora înregistrării. Stocarea acestor date are loc pe temeiul interesului legitim, întrucât aceasta este singura modalitate pentru prevenirea folosirii abuzive a serviciilor noastre și, dacă este necesar, de a sprijini investigarea infracțiunilor comise. Aceste date nu sunt transmise terților, cu excepția cazurilor în care există o obligație legală de transmitere a datelor sau dacă transferul se solicită de către organele de urmărire penală.

Înregistrarea persoanei vizate, cu indicația voluntară a datelor cu caracter personal, ne permite să oferim conținutul sau serviciile furnizate, care pot fi furnizate numai utilizatorilor înregistrați. Persoanele înregistrate au posibilitatea să schimbe datele personale specificate în timpul înregistrării în orice moment sau să le elimine complet din baza noastră de date. Noi trebuie să furnizăm, în orice moment, la cererea persoanei vizate, informații privind datele voastre personale stocate. În plus, trebuie să corectăm sau să ștergem datele cu caracter personal la cererea indicația persoanei vizate, în măsura în care nu există obligații legale de stocare.

7. Abonamentul la newsletter-urile noastre  

Utilizatorii se pot abona la newsletter-ul companiei noastre. Formularul de abonare prevede ce date personale sunt transmise, precum și solicitarea de a primi newsletter. Noi informăm clienții și partenerii de afaceri în mod periodic prin intermediul newsletter, despre ofertele noastre. Newsletter-ul poate fi primit de către persoana vizată numai dacă:

  1. are o adresă de e-mail validă și
  2. se subscrie la acest serviciu.

La subscriere, un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail specificată de persoana vizată. În timpul subscrierii pentru primirea newsletter-ului, stocăm adresa IP a sistemului informatic atribuit de furnizorul de servicii Internet (ISP) și utilizat de persoana vizată în momentul înregistrării, precum și data și ora înregistrării. Colectarea acestor date este necesară pentru a preveni (posibila) utilizarea abuzivă a adresei de e-mail a persoanei vizate la o dată ulterioară.

Datele personale colectate în urma înregistrării pentru newsletter vor fi folosite doar pentru trimiterea newsletter-ului nostru. În plus, abonații la newsletter pot fi informați prin e-mail, atâta timp cât acest lucru este necesar pentru funcționarea serviciului de newsletter sau în cazul unor modificări tehnice.

Nu va exista niciun transfer de date cu caracter personal colectate de către serviciul de newsletter unor terțe părți. Abonamentul la newsletter-ul nostru poate fi denunțat de către persoana vizată în orice moment. Consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, pe care persoana vizată l-a exprimat la subscriere, poate fi revocat în orice moment. Pentru revocarea consimțământului, în fiecare newsletter se găsește un link.  De asemenea, este posibil să vă dezabonați de la newsletter în orice moment direct pe site-ul nostru sau să ne comunicați acest lucru prin alte căi.

8. Monitorizarea newsletter-ului  

Newsletter-ul nostru conține așa-numiți pixeli de urmărire. Un pixel de urmărire este un grafic miniatural încorporat în astfel de e-mail-uri, care sunt trimise în format HTML pentru a permite înregistrarea și analiza fișierelor de jurnal. Aceasta permite o analiză statistică a succesului sau eșecului campaniilor de marketing online. Pe baza pixelului de urmărire încorporat, putem vedea dacă și când un e-mail a fost deschis de către un destinatar și care link-uri din e-mail au fost accesate de către persoanele vizate.

Astfel de date personale colectate în pixeli de urmărire conținute în newsletter sunt stocate și analizate pentru a optimiza livrarea newsletter-ului, precum și pentru a adapta conținutul newsletter-urilor viitoare pentru interese persoanei vizate. Aceste date personale nu vor fi transmise terților. Persoanele vizate sunt în orice moment îndreptățite la revocarea consimțământului exprimat. După o revocarea consimțământului, aceste date personale vor fi șterse.

9. Posibilitatea de comunicare

Aplicația permite un contact electronic rapid și comunicarea directă cu noi, printr-o adresă de poștă electronică (adresa de e-mail). Dacă o persoană vizată ne contactează prin e-mail sau printr-un formular de contact, datele personale transmise sunt stocate în mod automat. Astfel de date cu caracter personal transmise în mod voluntar de către persoane vizate sunt stocate în scopul prelucrării sau contactării acelei persoane. Nu există transfer de date cu caracter personal către terțe părți.

10. Ștergerea automată a datelor cu caracter personal

Noi prelucrăm și stocăm datele cu caracter personal ale persoanei vizate numai pentru perioada necesară aferentă atingerii scopului pentru care au fost colectate, cu excepția situațiilor când perioada de stocare este impusă prin norme juridice naționale sau europene.

În cazul în care scopul pentru care au fost colectate datele a fost atins, sau dacă a expirat perioada de stocare impusă prin norme juridice naționale sau europene, datele cu caracter personal sunt în mod automat șterse, în conformitate cu cerințele legale.

11. Drepturile persoanelor vizate

DREPTUL DE A FI INFORMAT

O dată ce ai consimțit și ai devenit o persoană vizată, ai dreptul de a fi informat despre tot ce se întâmplă cu datele tale personale, la ce sunt folosite, să le accesezi, să le modifici și chiar să revoci consimțământul pentru o anumită organizație. În același timp, ai dreptul să îți accesezi datele personale ori de câte ori vrei.

DREPTUL DE ACCES

În baza acestui drept poți solicita informații referitoare la toate aspectele care privesc datele tale personale, colectate de către operator: dacă datele tale sunt prelucrate sau nu, de unde provin, cine le procesează, cu ce scop, pe ce perioadă de timp, unde sunt stocate. Tot în baza acestui drept poți solicita o ”copie” a informațiilor cu caracter prelucrate.

DREPTUL LA RECTIFICARE

Poți solicita rectificarea, modificare datelor tale cu caracter personal prelucrate de operator, după ce operatorul, prin proceduri interne a verificat identitatea ta.

DREPTUL DE A FI UITAT (DREPTUL LA ȘTERGEREA DATELOR)

Un alt drept important este cel la ștergerea datelor (sau de a fi uitat). Principiul general este că o persoană are dreptul de a cere ștergerea datelor personale. Acest drept nu este unul absolut, aceasta însemnând că există circumstanțe în care datele nu vor fi șterse la cererea persoanei vizate. De exemplu, dacă datele personale sunt folosite pentru conformarea cu o obligație legală sau pentru siguranța sănătății publice, pentru cercetare științifică atunci dreptul la ștergerea datelor poate fi refuzat persoanei vizate.

DREPTUL DE A RESTRICȚIONA PRELUCRAREA DATELOR

Conform GDPR o persoană are dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale în diverse circumstanțe. De exemplu, o persoană vizată poate restricționa prelucrarea datelor personale când crede că acestea nu sunt exacte. În acest caz, persoana va putea restricționa prelucrarea datelor până când acuratețea acestora este verificată. Un alt caz când se poate restricționa prelucrarea datelor este momentul în care persoana vizată obiectează prelucrării

PORTABILITATEA DATELOR

Ai de asemenea dreptul la portarea datelor. În lipsa altor condiții contractuale (de care ar trebui să fii informat înainte de a consimți prelucrării datelor) îți poți muta datele de la un furnizor la altul într-un mod ușor și rapid.

DREPTUL LA OPOZIȚIE

Acest drept include: dreptul de a se opune prelucrării și dreptul de a se opune aplicării procesului decizional automat și creării de profiluri.

DREPTURI LEGATE DE PROCESUL DECIZIONAL AUTOMATIZAT ȘI CREAREA DE PROFILURI

Acest drept dorește să apere persoanele de anumite decizii cu potențial negativ care are putea fi luate fără intervenție umană. GDPR-ul definește crearea de profiluri ca fiind orice formă automatizată de prelucrare în scopul evaluării anumitor aspecte personale ale individului, cum ar fi performanța la muncă, sănătatea, preferințe personale, situația economică, locația și altele. Dacă o organizație folosește crearea de profiluri, trebuie să ia anumite măsuri de siguranță. De exemplu, să fie utilizate proceduri matematice sau statistice corecte, datele cu caracter personal să fie securizate, să existe măsuri care permit anomaliilor să fie corectate cu un risc minim de erori. De reținut, procesul decizional automatizat nu trebuie să fie aplicat niciodată unui copil.

DREPTUL DE A-ȘI RETRAGE CONSIMȚĂMÂNTUL

Printr-o manifestare de voință simetrică celei prin care ți-ai dat consimțământul, în orice moment îl vei putea retrage, iar noi vom ține cont de această retragere.

La exercitarea oricăreia dintre aceste drepturi, în cazul în care nu există împedimente legale, noi ne vom conforma prevederilor Regulamentului GDPR, operând cele solicitate de persoana vizată, și informând persoana vizate despre demersurile efectuate.

12. Temeiul juridic al prelucrării

13. Interesele legitime urmărite de către operator sau de către un terț

În cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe articolul 6 alineatul (1) litera f din Regulamentul GDPR, interesul nostru legitim este să ne desfășurăm afacerea în interesul tuturor angajaților și acționarilor noștri.

14. Perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal .

Criteriile utilizate pentru stabilirea perioadei de stocare a datelor cu caracter personal sunt definite de scopul colectării și de temeiul juridic. După expirarea perioadei respective, datele corespunzătoare sunt șterse, dacă nu mai sunt necesare pentru executarea sau încheierea unui contract, sau dacă persoana vizată nu și-a manifestat consimțământul pentru stocarea acestor date pe o anumită perioadă de timp.

În ce privește serviciul de încheiere a contractului de asigurare de răspundere civilă, perioada de stocare a datelor în faza de ofertare este de 90 de zile după ce expiră oferta de asigurări generale, respectiv 6 luni în cazul ofertelor de asigurare de viață sau imediat după retragerea consimțământului în cazul datelor care privesc starea de sănătate. În cazul polițelor emise/contractelor încheiate vom pastra datele timp de 5 ani, începând cu data de expirare a poliței sau confom termenelor legale sau contractuale privind arhivarea în alte situații.

15.   Existența unui proces automat de luare a deciziilor .

Ca și companie responsabilă, nu adoptăm decizii automate sau profilate.

16. Analiză de date

Furnizor: Google Analytics (Google Inc.)

Date personale (date colectate): Cookies-uri și date de utilizare

Detalii: Google Analytics este un serviciu de analiză web furnizat de Google Inc. Google folosește datele colectate pentru a urmări și a examina modul de folosire al aplicației, pentru a genera rapoarte pe baza activității acesteia și pentru a le partaja cu alte servicii Google.

Google poate folosi datele colectate pentru a contextualiza și a personaliza reclamele propriei rețele de publicitate.

Integrarea serviciului Google Analytics păstrează anonimatul adresei (dvs.) IP. Acesta funcționează prin scurtarea adreselor IP ale utilizatorilor din statele membre ale Uniunii Europene sau din alte state ale Spațiului Economic European. Doar în cazuri excepționale va fi trimisă întreaga adresa IP către un server Google și prescurtata pe teritoriul USA.

Locul de prelucrare a datelor: SUA

Politica de confidentialitate a furnizorului:https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

17. Contactarea utilizatorului

Furnizor: Google Cloud Messaging (Google Inc.)

Detalii: Aplicația este înregistrată cu un identificator pentru a îi permite serverului să trimită anumite date necesare pentru aplicație și a afișa notificări de campanie.

Locul de prelucrare a datelor: SUA

Politica de confidentialitate a furnizorului:https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

18. Achiziții în aplicație

Furnizor: PayU

Date personale (date colectate): Date personale particulare, conform specificațiilor din politica de confidențialitate a serviciului.

Detalii:Serviciu furnizat de PayU, care permite utilizatorilor să efectueze plăți online cu cardul.

Locul de prelucrare a datelor: Romania

Politica de confidentialitate a furnizorului: https://www.payu.ro

19. Geolocație discontinuă

Date personale (date colectate): poziția geografică

Detalii: Locația geografică a utilizatorului este determinată într-o manieră discontinuă, fie la cererea specifică a utilizatorului, fie când utilizatorul nu indică locația sa actuală în câmpul corespunzător și permite aplicației să detecteze automat poziția.

Dacă a fost furnizată o autorizație explicită, datele de locație ale utilizatorului pot fi urmărite de această aplicație.

20. Identificare dispozitivului

Detalii: Aplicație poate urmări utilizatorii stocând un identificator unic al dispozitivului lor, în scopul realizării de analize sau pentru stocarea preferințelor utilizatorilor.

21. Raportarea erorilor

Furnizor: LogDNA

Date personale (date colectate): Date legate de telefon și versiunea aplicației

Detalii: Prin intermediul lui LogDNA se trimit e-mail-uri ce conțin logurilor aplicației din timpul unei erori.

Toate aceste e-mail-uri se trimit spre dezvoltatorul aplicației, Piconet SRL doar cu autorizația și cu intervenția directă a utilizatorului. Locul prelucrării și stocării acestor date: România.

22. Permisiuni telefon

Aplicația necesită următoarele permisiuni necesare pentru a funcționa:

Citire stare și identitate telefon:

Trimitere mesaje text (SMS)/ Editare mesaje (SMS)

Primire mesaje text (SMS)/ Citire mesaje (SMS sau MMS)

Efectuarea de apeluri telefonice (BIP)

Aproximare locației (bazată pe rețeaua de telefonie mobilă/ Stabilire locație precisă (bazată pe GPS și rețeaua de telefonie mobilă)

Acces complet la rețea/ vizualizare conexiuni la rețea

Rulare la pornire

1. NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind SC Piconet SRL are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este: oferirea de servicii de asigurare precum si servicii specifice  sistemului financiar-bancar. Datele vor fi folosite si pentru activitati de marketing referitoare la produsele SC Piconet SRL, precum si a serviciilor oferite de partenerii sai.

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare: pentru identificarea dumneavoastra in vederea stabilirii relatiei contractuale dintre dumneavoastra si Furnizorul de produse/servicii pentru a putea intra in posesia produsului/serviciului cumparat; pentru trimiterea de informari/anunturi cu privire la ofertele aparute. Refuzul dvs. determina imposibilitatea crearii unei oferte conforme cu cele solicitate.

Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: agentilor economici (Furnizorilor de produse/servicii) inclusiv companiilor de asigurare si partenerilor ce au un contract semnat cu Operatorul.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la notificare(a) Tpark.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate în alte state.

Observatie:

 

2. DATE CU CARACTER PERSONAL

Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza SC Piconet SRL informatii referitoare in special la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.
Orice persoana care acceseaza Site-ul si care ofera date sau informatii cu caracter personal, inclusiv prin intermediul formularelor de comanda de pe acest Site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

SC Piconet SRL are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii.

Accesarea Site-ului in continuare echivaleaza cu acceptul utilizatorilor asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopurile mai sus prezentate. În cazul in care utilizatorul nu doreste ca SC Piconet SRL sa proceseze datele cu caracter personal intr-unul sau anumite scopuri dintre cele mentionate mai sus, utilizatorul va trimite o scrisoare catre SC Piconet SRL la notificari(a) TPARK.ro. Utilizatorii care furnizeaza SC Piconet SRL date cu caracter personal prin intermediul accesarii Site-ului au toate drepturile si obligatiile prevazute in Legea 677/2001, respectiv dreptul de acces si interventie la acestea, de opozitie cu privire la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si de a se adresa justitiei.

SC Piconet SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter *** ativ):

 

3. SIGURANTA TRANZACTIILOR

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.


Firewall
Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.


Confidentialitatea tranzactiilor
Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator/abonat sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.


Solutii de plata securizate
Produsele/serviciile de pe acest site web sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de EuPlatesc.ro. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.


4. POLITICA DE SECURITATE A DATELOR

In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui "nume de utilizator" sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.
In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete, SC Piconet SRL isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.


Conform Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002, SC Piconet SRL respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal si anume:

a) Identificarea si autentificarea utilizatorului
Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice. Identificarea se poate face prin mai multe metode, cum ar fi: introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere), folosirea unei cartele cu cod de bare, folosirea unei cartele inteligente (smart card) sau a unei cartele magnetice. Fiecare utilizator are propriul sau cod de identificare. Niciodata mai multi utilizatori nu trebuie sa aiba acelasi cod de identificare. Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioada mai indelungata trebuie dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al operatorului. Perioada dupa care codurile trebuie dezactivate si distruse se stabileste de operator. Orice cont de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare. Autentificarea poate fi facuta prin introducerea unei parole sau prin mijloace biometrice: amprenta dactiloscopica, amprenta vocala, angiografia retiniana etc. Parolele sunt siruri de caractere. Cu cat sirul de caractere este mai lung, cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic in functie de politicile de securitate ale entitatii (operator sau persoana imputernicita). Schimbarea periodica a parolelor se face numai de catre utilizatori autorizati de operator. Orice utilizator care primeste un cod de identificare si un mijloc de autentificare trebuie sa pastreze confidentialitatea acestora si sa raspunda in acest sens in fata operatorului. Fiecare entitate va stabili o procedura proprie de administrare si gestionare a conturilor de utilizator. Operatorii autorizeaza anumiti utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare si autentificare, daca utilizatorul acestora si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate. Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

b) Tipul de acces
Utilizatorii trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorii trebuie sa stabileasca tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale. Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie *** ata la cativa utilizatori.

c) Colectarea datelor
Colectarea datelor se face prin introducere directa de catre persoana vizita prin completarea formularelor disponibile pe site-ul companiei. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

d) Executia copiilor de siguranta
Operatorul va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. Utilizatorii care executa aceste copii de siguranta vor fi numiti de operator, intr-un numar restrans. Copiile de siguranta se vor stoca in alte camere, in fisete metalice cu sigiliu aplicat, si, daca este posibil, chiar in camere din alta cladire. Operatorul va lua masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat.

e) Computerele si terminalele de acces
Computerele si alte terminale de acces vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat. Daca nu pot fi asigurate aceste conditii, computerele se vor instala in incaperi care se pot incuia sau se vor lua masuri ca accesul la computere sa se faca cu ajutorul unor chei ori cartele magnetice. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru trebuie inchisa automat. Marimea acestei perioade se determina in functie de operatiile care trebuie executate. Terminalele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat sa nu poata fi vazute de public si dupa o perioada scurta, stabilita de operator, in care nu se actioneaza asupra lor, acestea trebuie ascunse.

f) Fisierele de acces
Operatorul este obligat sa ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi: - codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale); - numele fisierului accesat (fisei); - numarul inregistrarilor efectuate; - tipul de acces; - codul operatiei executate sau programul folosit; - data accesului (an, luna, zi); - timpul (ora, minutul, secunda). Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata. Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar. Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

g) Sistemele de telecomunicatii
Operatorul este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii. Operatorii sunt obligati sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

h) Instruirea personalului
In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

i) Folosirea computerelor
Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua masuri care vor consta in: a)interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase; b)informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici; c)implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice; d)dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

j) Imprimarea datelor
Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator. Operatorii sunt obligati sa aprobe proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale. Fiecare entitate isi va aproba propriul sistem de securitate, tinand seama de aceste cerinte minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

Rețele de socializare

Operator de date cu caracter personal nr. 38236 din 2017

Contact

Descarcă aplicația